za 23 april 2016 17:02
In derde provinciale E moest een extra testmatch tussen Waasmunster en Kieldrecht bepalen wie kampioen zou worden. Reservedoelman Maxim De Beule eiste een opvallende hoofdrol op in de slotfase.

Maxim De Beule is normaal gezien eerste doelman bij Sparta Waasmunster. Door een schorsing was hij op de bank beland en vandaar moest hij ook toekijken in de testmatch tegen Kieldrecht.

20 minuten voor tijd leidde Kieldrecht met 0-2 en mocht De Beule alsnog invallen... als aanvaller. Het zou een gouden greep zijn van de coach van Waasmunster.

Na amper 4 minuten dropte De Beule de bal met een omhaal in het lege doel. Tien minuten later verlengde hij een diepe voorzet tot bij Ewout Vertenten en die sleepte zo nog verlengingen uit de brand.

In die verlenging bleef het 2-2 tot de 115e minuut. De ref floot een strafschop, die door Dylan Vermeulen werd omgezet. Toch ging na de match de meeste aandacht naar invallersdoelman De Beule, die met zijn goal en assist een onverwachts groot aandeel had in de titel voor Waasmunster.