• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Lierde valt in Spanje en breekt sleutelbeen

  Van Lierde (archief) moet morgen onder het mes.

  Voor Frederik Van Lierde is de halve triatlon in Fuerteventura dramatisch geëindigd. Hij reed aan de leiding toen hij op een toeschouwer botste en ten val kwam. Onze landgenoot brak zijn sleutelbeen.

  Frederik Van Lierde was in uitstekende doen in Fuerteventura. Hij reed comfortabel aan de leiding tijdens de fietsproef, maar bij de laatste hulppost liep het mis. Hij kon een toeschouwer die de weg overstak niet meer ontwijken en smakte tegen het asfalt.

  "Het was een stom ongeval. Eén van de vrijwilligers was onvoorzichtig en stak de straat over terwijl ik in volle vaart aankwam. Hij heeft eigenlijk het grootste deel van de klap opgevangen. Gelukkig is hij er goed vanaf gekomen, behalve wat schaafwonden in zijn gezicht."

  "Morgen word ik al geopereerd in België. Het is heel spijtig. Binnen zes weken had ik mijn eerste piek gepland op de Ironman in Frankrijk. Nu is het nog onzeker of ik daar zal kunnen starten. Het zal nog drie of vier weken duren voor ik daar echt zicht op heb."

  Een scan bracht duidelijkheid: