• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martin: "We mogen ons niet blindstaren op Valverde"

  Hoe maken Alaphilippe en Martin Valverde onschadelijk?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hoe maken Alaphilippe en Martin Valverde onschadelijk?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Etixx-Quick Step heeft ook voor Luik-Bastenaken-Luik weer een sterke ploeg aan de start. Maar hoe denken Julian Alaphilippe en Daniel Martin het probleem-Valverde op te lossen?

  Etixx-Quick Step heeft het hele voorjaar mee de koers gemaakt, maar een overwinning in een klassieker zat er nog niet in. Alle hoop is nu gevestigd op Julian Alaphilippe en Daniel Martin.

  Daniel Martin was twee jaar geleden de beste in Ans en was vorig jaar op weg naar een bisnummer toen hij uitgleed in de laatste bocht. Julian Alaphilippe eindigde vorig jaar tweede en bewees in de Waalse Pijl met een tweede plaats ook nu weer in vorm te zijn.

  "Hoe we Valverde kunnen verslaan? Gewoon, door sterker te zijn dan hij. Maar dat wordt niet makkelijk, want hij heeft alles van een grote kampioen: hij heeft talent én de ervaring. Ik moet nog hard werken om op zijn niveau te komen."

  "We mogen ons niet blindstaren op Valverde", waarschuwt ploegmaat Martin. "Er zijn nog zoveel andere goeie renners."

  "We starten niet met een vastomlijnd plan. Het doel is om met ons tweeën er nog bij te zijn in de finale. Dan zullen we onder elkaar wel uitmaken wie de beste benen heeft."

  Het weer kan wel een grote rol spelen. "Ik denk zelf dat het nog wel zal meevallen, maar slecht weer zou de koers nog extra onvoorspelbaar maken. Dan wordt het nog meer een loterij. Door die nieuwe helling in de finale denk ik dat we sowieso niet met een grote groep naar de finish stormen."