• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  5.000 misnoegde Charlton-fans protesteren tegen beleid Duchâtelet

  De supporters van Charlton zetten druk op het Belgische bewind.

  De supporters van Charlton hebben voor en tijdens de match tegen Brighton andermaal met veel omhaal hun ongenoegen over het beleid bij hun club kenbaar gemaakt. De kern van hun betoog: "Duchâtelet buiten!"

  Protest voor de match

  Voor de match tegen Brighton stapten 5.000 fans van Charlton op in een mars tegen Roland Duchâtelet en zijn rechterhand Katrien Meire.

  Duchâtelet had twee jaar geleden met veel bombarie Charlton overgenomen, maar in plaats van de verhoopte promotie naar de Premier League zakt Charlton nu weg naar de derde divisie in Engeland.

  Duchâtelet was tijdens het protest de grootste kop van Jut. De supporters verwijten hem te weinig geïnvesteerd te hebben en te weinig respect te hebben voor de waarden van de club. "We want our Charlton back", was een van de meest gehoorde kreten.

  Protest tijdens de match

  Ook in het stadion zelf bleef het de hele tijd onrustig. De fans hadden honderden ballonnen en strandballen binnengesmokkeld die vlak voor de match opgeblazen werden en op het veld gegooid. Hierdoor werd de aftrap een vijftal minuten uitgesteld.

  De sfeer bleef daarna grimmig, met onder meer een poging van enkele supporters om de bestuursloge te bestormen. Vlak voor tijd moest de match nog eens worden stilgelegd, omdat enkele rookbommen op het veld gegooid werden.

  Ook na de match ging het protest gewoon voort