• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Der Linden: "Antwerp hoort in eerste klasse thuis"

  Video player inladen ...
  Ex-voetballer Marc Van Der Linden was gisteren te gast in Van Gils en Gasten. Samen met Tom Waes had hij het over de nakende terugkeer van Antwerp naar eerste klasse. "Het is een fantastisch publiek", looft Van Der Linden ook de supporters.

  Antwerp kan zondag de titel veiligstellen in tweede klasse, als het beter doet dan eerste achtervolger Eupen. De terugkeer naar het hoogste niveau wenkt dus na twaalf jaar voor de club met stamnummer 1. Niet verwonderlijk dus dat de supporters massaal tickets wilden kopen voor de mogelijke kampioenenmatch.

  "Het is een fantastisch publiek", vertelt Marc Van Der Linden daarover in Van Gils en Gasten. De ex-voetballer speelde in de jaren tachtig zelf meer dan 200 wedstrijden voor Antwerp en scoorde ook 85 keer. "Die zitten daar een uur voor de match begint al te zingen te springen. Alleen al voor de supporters... Er hoort een Antwerpse club in eerste klasse."

  Presentator Tom Waes is een Antwerp-fan in hart en nieren en was ook van de partij toen het minder goed ging met de club. "Dat appreciëren ze wel. Ik heb daar heel vaak gestaan toen het heel slecht ging. Ik heb er ook gestaan toen er in de winter maar 1000 man stond."

  Wat spreekt Tom Waes zo aan in de club? "Ik vind den Antwerp en de supporters een weerspiegeling van de maatschappij. Er komen uit alle lagen van de bevolking mensen samen op zondag om te supporteren voor een ploeg die het jarenlang slecht heeft gedaan. Dat gevoel vind ik ongelooflijk. Je drinkt daar een pint met iedereen."

  "Hopen dat ze in de middenmoot kunnen meedraaien"

  Een terugkeer naar eerste klasse ligt nu binnen handbereik, maar welke ambities mag Antwerp dan volgend seizoen koesteren? "Ze moeten realistisch zijn. Er is op een jaar tijd enorm veel veranderd door het nieuwe management. Ze gaan hoogstwaarschijnlijk promoveren en dan moet je realistisch zijn en hopen dat je in de middenmoot kunt meedraaien."

  Tom Waes voegt daar aan toe dat de ploeg vooral moet proberen goed voetbal te spelen. "Zolang je niet scoort, mag je zoveel plannen maken als je wilt, dan zak je weer."