• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Marge om fouten te maken is nu kleiner"

  Club Brugge ontvangt morgen Zulte Waregem.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met twee nederlagen in de laatste twee matchen verlopen de Play-offs van Club Brugge allesbehalve vlekkeloos. Desondanks behoudt trainer Michel Preud'homme het volste vertrouwen in zijn spelers. "We creëren voldoende kansen en brengen goed voetbal, enkel een tikkeltje efficiëntie ontbreekt."

  "We hadden er ons op voorbereid dat dit een moeilijke periode kon worden voor de ploeg", zei Preud'homme op de persconferentie.

  "We creëren voldoende kansen, dat is op zich zeer positief. Maar de resultaten zijn natuurlijk negatief. Misschien legden we onszelf te veel druk op en wilden we het wel te goed doen."

  Club Brugge heeft het dit seizoen heel moeilijk op verplaatsing. De laatste twee uitwedstrijden in Play-off I ging Club telkens voor de bijl. Gelukkig voor Preud'homme en zijn manschappen spelen ze vier van hun laatste zes matchen thuis.

  "Thuis spelen is voor ons een groot voordeel. Voor elke ploeg, denk ik. Maar de terugronde van de Play-offs zal daarom niet makkelijker zijn. In Play-off I mag je geen enkele ploeg onderschatten."

  "Met deze kern in het seizoensbegin, was Genk een titelkandidaat"

  Door de overwinning van Racing Genk naderen de Limburgers plots tot op vijf punten van leider Club Brugge. Zijn zij nu ook een titelkandidaat?

  "Racing Genk heeft in mijn ogen de beste wintertransfers gedaan", zei Preud'homme. "Had Genk bij het begin van de competitie de kern en het spelniveau gehad van nu, dan waren ze een echte titelkandidaat. Nu wordt het een moeilijke opdracht voor hen, maar in voetbal weet je maar nooit."

  Anderlecht miste gisteren, door het gelijkspel tegen AA Gent, de kans om de leiding over te nemen van Club Brugge.

  "Puur mathematisch is dit een goed resultaat voor ons, twee concurrenten laten twee punten liggen. Maar in het algemeen weet je niet of dit een goede uitslag is. Onze marge om fouten te maken is nu kleiner, maar dat houdt ons scherp."

  "Niet akkoord dat het voetbal in POI slecht is"

  Preudhomme staat bekend als een trainer die dag en nacht met zijn vak bezig is en veel wedstrijden bekijkt. Hij springt zijn collega Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent) bij en relativeert het spelniveau van Play-off I.

  "Ik ben niet akkoord dat er geen goed voetbal wordt gebracht in Play-off I. De vraag die je moet stellen is: wat vinden mensen een goede wedstrijd? Als je probeert om kansen te creëren en voor elke bal vecht, is het voor mij een goede wedstrijd."

  Michel Preudhomme over...

  • ... de meerwaarde van Lior Refaelov: "We hebben verschillende spelers in onze ploeg met een goede actie, maar Refaelov heeft zijn ervaring. Soms moet je het spel stilleggen of versnellen. Hij voelt dat aan. 'Rafa' is één van de spelers met wie ik van bij het begin samenwerk. Hij kent mijn manier van voetballen. Bovendien voelt hij van nature een match goed aan." 
  • ...de wisselvalligheid van Thomas Meunier: "Hij heeft goede en slechte momenten, maar kwaliteiten heeft Thomas zeker voldoende. Meer een constante in zijn spelniveau krijgen is zijn grootste werkpunt. Wanneer het even wat minder gaat, zou dat niet zo mogen opvallen."
  • ...de match van morgen tegen Zulte Waregem: "Zij hebben twee heel bepalende spelers. Leye scoort heel vlot deze play-offs en Kaya levert de meeste assists af. We moeten op onze hoede zijn. In de Play-offs bestaat er niet zoiets als een makkelijke match. Het is een kwestie van voort te doen zoals we bezig zijn, maar toch net dat tikkeltje extra brengen."