• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  L'Equipe over Batshuayi: "Transfer moet 40 miljoen euro opbrengen"

  Waar ligt de toekomst van Michy Batshuayi?

  Volgens de Franse sportkrant L'Equipe wordt Michy Batshuayi een van de sleutelfiguren tijdens de transferdebatten komende zomer. L'Equipe schetst zijn situatie en stelt vast dat Tottenham in poleposition ligt voor de Rode Duivel.

  L'Equipe publiceert vandaag een lijstje met potentiële vertrekkers uit de Ligue 1 en besteedt in een vooruitblik op de komende transferperiode veel aandacht aan Marseille-aanvaller Michy Batshuayi (22).

  "Sinds de komst van Batshuayi liet Marseille meermaals vallen dat het met een uitgaande transfer van Michy het clubrecord van Didier Drogba (38,5 miljoen euro) hoopt te verbreken", schrijft L'Equipe. "Het bestuur beseft dat het dicht bij dat doel is."

  "Batshuayi wordt beschouwd als een van de aanvallers met het grootste potentieel. Hij verzamelt dit seizoen eerst en vooral 20 goals en 10 assists, in alle competities, in een kwakkelende ploeg. En hij heeft bovendien tijdens zijn progressie nog nooit een grote dip gehad."

  "Een transfersom lager dan 40 miljoen euro lijkt dus weinig waarschijnlijk. Hij zou daarmee de derde duurste uitgaande transfer in Frankrijk worden, na James Rodriguez (80 miljoen euro naar Real Madrid) en Anthony Martial (80 miljoen euro met bonussen naar Manchester United). De voorzitter van Marseille maakt er geen geheim van dat hij de transfer voor het EK wil afronden."

  "Batshuayi moet Kane bij Tottenham gezelschap houden"

  Waar zou de toekomst van Batshuayi dan liggen? Volgens L'Equipe zal Batshuayi naar Engeland verhuizen, waar West Ham en vooral Tottenham stevig aan zijn mouw trekken.

  "West Ham heeft aan Marseille al laten weten dat het de gevraagde som wil betalen. De Londense club is ook al met een offensief tegenover de speler gestart."

  "Met de nakende Europese kwalificatie, de stevige salarissen en de verhuis naar het Olympisch Stadion van Londen heeft West Ham enkele troeven. Maar het krijgt stevige concurrentie, vooral van Tottenham", weet L'Equipe.

  "Batshuayi is hun nummer één om volgend jaar Harry Kane gezelschap te houden. Volgens Tottenham is Batshuayi het ontbrekende stukje in een geheel dat progressie blijft maken. Het dossier komt bij de twee clubs elke week ter sprake."

  L'Equipe weet ook dat Liverpool gecharmeerd is door Batshuayi, die naar eigen zeggen niet meteen neen zegt tegen een extra jaartje in Frankrijk. "Maar dat scenario is weinig waarschijnlijk. De Engelse competitie steekt alvast een hand uit."