• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kapitein Union: "Ideale scenario is Antwerp kampioen en wij in de top 8"

  "Voor ons is het natuurlijk beter om thuis te spelen, in ons vertrouwde stadion."

  Viert Antwerp zondag zijn titelfeest op Union? "Ik zou het spijtig vinden voor Antwerp als het naast de titel grijpt, want het is een toffe ploeg", zegt Union-kapitein Vincent Vandiepenbeeck. "Maar we zullen alles geven."

  De burgemeester van Vorst - waar het stadion van Union ligt - zag een Antwerps titelfeest niet zitten in het Mariënstadion. Daarom werd er koortsachtig gezocht naar een ander stadion, maar uiteindelijk vindt Union-Antwerp toch gewoon plaats in het Mariënstadion.

  "Er is inderdaad veel heisa rond geweest", vertelt Union-kapitein Vincent Vandiepenbeeck op Radio 1. "Als de match ergens anders zou kunnen plaatsvinden, zouden er meer supporters op post kunnen zijn."

  "Maar voor ons is het natuurlijk altijd beter om thuis te spelen, in ons eigen vertrouwde stadion."

  Union - 6e in de stand - probeert zondag zijn plekje veilig te stellen in de top acht. Antwerp gaat op zoek naar die o zo verlossende titel. "Het ideale scenario zou zijn dat Antwerp zondag kampioen wordt en dat wij in de top acht eindigen", zegt Vandiepenbeeck, die het voetbal combineert met een job als vertegenwoordiger in de verkoop van gepantserde deuren.

  "Ik zou het echt spijtig vinden voor Antwerp als ze naast de titel grijpen. Het is een toffe ploeg, die zijn plek verdient in eerste klasse. Maar wij zullen natuurlijk alles geven."