• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Indrukwekkende speech van Kompany: "Niet terugkeren naar vroegere periode"

  Vincent Kompany.

  Fanclub 1895, de overkoepelende vereniging van supportersclubs van de Rode Duivels, organiseert enkele keren per seizoen een Fanboard, waarbij 1895 onlangs een afvaardiging van fanclubvoorzitters ontmoette. Ook enkele Rode Duivels waren aanwezig en Vincent Kompany gaf er een indrukwekkende speech.

  "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al die jonge supporters naar het stadion blijven komen als spelers zoals ik, Hazard en Vertonghen stoppen? Dat is een van de toekomstvragen die we moeten beantwoorden", vertelde Kompany in zijn speech.

  "We hebben met de nationale ploeg slechte momenten gehad en we kunnen het ons niet veroorloven om terug te keren naar die periode."

  "Ik moedig de dialoog met de fans ook aan. Want wat er ook beweerd wordt, alles wat we gedaan hebben, dat hebben we voor jullie gedaan. We wilden meemaken wat de andere landen hebben meegemaakt."

  "Veel Rode Duivels zijn opgegroeid op straat of in wijken, waar alles begon met dromen. Net als die kinderen die jullie willen helpen en die jullie bij de Rode Duivels willen brengen, zijn wij opgegroeid op straat. Maar we zijn Belgen en we hebben het gemaakt. We willen graag iets terugdoen voor die jongeren."

  "En we willen zeker luisteren naar hoe we dit verhaal kunnen verbeteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat wat we de voorbije jaren meegemaakt hebben, ook de komende 30 jaar blijft bestaan."

  VIDEO: de integrale boodschap van Vincent Kompany