• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Comité controleert werkomstandigheden in WK-organisator Qatar

  Infantino spreekt de pers toe in Qatar.

  FIFA-voorzitter Gianni Infantino is op bezoek in Qatar, de organisator van het WK voetbal in 2022. De Zwitser kondigde aan dat een controlecomité toezicht zal houden op de werkomstandigheden van de arbeiders voor het WK voetbal.

  "Het WK voetbal van 2022 zal sowieso doorgaan in Qatar", bevestigde FIFA-voorzitter Infantino nog eens bij zijn eerste bezoek aan Qatar. De toekenning van het WK zorgt al van bij het begin voor heel wat commotie. 

  De penibele werkomstandigheden van de arbeiders staan centraal in de polemiek. Eind maart publiceerde mensenrechtenvereniging Amnesty International nog een vernietigend rapport over de uitbuiting van buitenlandse arbeiders in Qatar. Er zijn bovendien ook heel wat geruchten over corruptie bij de aanduiding van het Emiraat als gastland.

  Het nieuw controleorgaan van de FIFA moet er nu dus op toezien dat de arbeiders in menswaardige omstandigheden kunnen werken. Een ethische commissie zal zich buigen over de mogelijke corruptie.