• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Charlton-supporters plannen "grootste protest ooit" tegen Duchâtelet

  De supporters eisen al maanden het vertrek van Duchâtelet.

  Dat de supporters van Charlton niet tevreden zijn over eigenaar Roland Duchâtelet, is een understatement. Nu de club naar de Engelse derde klasse zakt, roepen ze opnieuw op tot actie. "Het enige plan dat we accepteren, is het vertrek van het bestuur", klinkt het.

  Deze week viel het doek voor Charlton in de Engelse tweede klasse, de degradatie is een feit. Dat was meteen het signaal voor de fans om andermaal hun ongenoegen te uiten over het bestuur van de Londense club.

  "Onze volgende actie zal zaterdag plaatsvinden voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Brighton", staat te lezen op de website van CARD (Coalition Against Roland Duchâtelet). "We plannen een actie die wellicht de grootste is die er ooit is geweest bij een Engelse voetbalclub."

  De supporters trekken voor de wedstrijd in een grote optocht naar het stadion. "We roepen fans ook op om de hele namiddag zo ongemakkelijk mogelijk te maken voor CEO Katrien Meire en voorzitter Richard Murray."

  "We verwerpen ook het communiqué dat Meire verspreidde na de degradatie. Zij en Duchâtelet hebben de ene fout na de andere gemaakt en hebben daar niet van geleerd. Het is hun schuld dat Charlton degradeert. We zijn niet geïnteresseerd in hun verontschuldigingen of plannen."

  "Er zal geen samenwerking meer zijn met hen", klinkt het strijdvaardig. "Zij zijn de vijand van alles waar Charlton voor stond en opnieuw voor zal staan. We moeten hen en hun medestanders verwijderen voor ze de club volledig verwoesten."

  Niet de eerste protestactie

  De Charlton-supporters uiten al het hele seizoen hun onvrede. In februari trok een delegatie naar Sint-Truiden, de woonplaats van Duchâtelet, om er een wedstrijd van STVV bij te wonen. In het verleden was de ondernemer immers ook al voorzitter van de Kanaries. Vorige maand nog droegen de Charlton-supporters hun club symbolisch ten grave.