• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yannick Mertens: "Niks te maken met valse praktijken"

  Yannick Mertens ontkent alles met klem.

  De Nederlandse tennisbond heeft melding gemaakt van een verdachte dubbelmatch van Yannick Mertens. De Belgische tennisser komt uit de lucht gevallen.

  Het was de Nederlandse tennisbond KNLTB die de kat de bel aanbond. Tijdens een dubbelpartij van Yannick Mertens en de Nederlander Mark Vervoort zou er ongewoon veel geld ingezet zijn op gokwebsites. De KNLTB meldde het voorval aan het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit.

  Yannick Mertens heeft op zijn Facebook-pagina gereageerd. De 28-jarige tennisser is stomverbaasd. "Zoals sommigen onder jullie heb ik het spijtige nieuws over mij moeten vernemen via de pers", schrijft hij.

  "Ik ben totaal verrast. Ik heb geen weet van valse praktijken en ik heb er al zeker niks mee te maken. Ik zal er dan ook alles aan doen om de zaak zo snel mogelijk uit te klaren en mijn naam zuiver te houden."