• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne over Japanse Super Formula : "Iedereen blij dat ik op deelnemerslijst sta"

  In de Super Formula rijdt Vandoorne voor het RACB National Team.

  Stoffel Vandoorne begint komend weekend op het circuit van Suzuka aan zijn seizoen in de Japanse Super Formula. De Belgische F1-hoop heeft geen specifieke doelen voor ogen, maar wil gewoon het beste van zichzelf geven.

  Rookie in Japan

  Stoffel Vandoorne is dit jaar één van de rookies in de Japanse Super Formula. Sinds hij er in Bahrein in geslaagd is om zijn eerste punt in de F1 te behalen, kent zijn populariteit in Japan geen grenzen meer.

  Vandoorne blijft realistisch

  "Ik krijg inderdaad nogal wat aandacht van de media en de fans", legt onze landgenoot uit. "Het is heel aangenaam om te kunnen vaststellen dat iedereen blij is dat ik op de deelnemerslijst sta."

  "Het niveau van dit kampioenschap is heel hoog, het kleinste foutje heeft grote gevolgen. Het is wel nog even wennen aan het andere type wagen. Op aërodynamisch vlak is een Super Formula veel efficiënter dan een GP2 of zelfs een F1. Het gevolg is dat het racen fysiek veel zwaarder is." 

  Bijzonder circuit in Suzuka

  De Japanse Super Formula start in Suzuka, een circuit dat voor veel van de rijders een echt hoogtepunt is.

  "Het is zonder twijfel één van de meest opwindende circuits van de kalender," stelt Vandoorne. "Met zijn heel snelle bochten en kleine uitloopzones is dit een klassieker. Ik heb het gevoel dat ik hier zeker een rol van betekenis kan gaan spelen, zonder echt een doel voor ogen te hebben. Zoals steeds wil ik gewoon het beste van mezelf geven." 

  Twee Belgen aan de start

  In Japan wordt Vandoorne herenigd met de Belg Bertrand Baguette. De tweede Belg in de Super Formula vertegenwoordigt het Nakajima Racing Team.

  "Het bevalt me dat ik Bertrand Baguette op de grid tegen het lijf zal lopen. Ik ken Bertrand al sinds ik in 2010 mijn debuut maakte bij het RACB National Team. Hij heeft me steeds overladen met tips", besluit een dankbare Vandoorne.