• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Philippe Gilbert rijdt zondag niet mee in Luik-Bastenaken-Luik

  Gilbert rijdt niet mee in zijn geliefkoosde koers.

  BMC heeft bekendgemaakt dat Philippe Gilbert zondag niet aan de start staat van Luik-Bastenaken-Luik. "Dit is de beste beslissing gezien zijn conditie en pijn in zijn gebroken vinger", zegt zijn ploeg. "Ik moet me concentreren op mijn fysieke herstel en me klaarstomen voor de Ronde van Italië", reageert Gilbert zelf.

  Het was Max Testa, de dokter van BMC, die het nieuws vanmiddag naar buiten bracht. "We hebben de fysieke toestand van Philippe vandaag geëvalueerd en hebben daarbij gekeken naar zijn vormpeil en de pijn in zijn gebroken vinger", zegt Testa.

  "De conclusie is dat hij beter verzaakt aan Luik-Bastenaken-Luik. In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl kon Philippe niet goed op zijn fiets zitten, waardoor hij nu ook wat rugproblemen heeft."

  "Na overleg met alle partijen hebben we beslist dat Philippe zondag niet meedoet. Het heeft geen zin om risico's te nemen op een valpartij of nog meer rugpijn. Philippe kan zich nu volop concentreren op zijn fysieke herstel en zich klaarstomen voor de Ronde van Italië, die over een tweetal weken al begint."

  Gilbert is teleurgesteld, maar vindt het ook de beste beslissing. "Door de pijn in mijn vinger en de neveneffecten, zoals een andere positie op de fiets, is het momenteel niet comfortabel fietsen, laat staan dat het ideaal is om een koers te rijden met een hoge intensiteit", zegt Gilbert.

  "Ik kan niet het beste van mezelf geven of het team helpen. Ik keer terug naar Monaco en zal me daar in goed weer volledig kunnen focussen op de Giro. Daar zal ik zo snel mogelijk mijn normale trainingsschema weer oppikken."

  Ploegleider Piva: "Vinger is nog 2 keer zo groot"

  BMC-ploegleider Valerio Piva klinkt teleurgesteld bij Sporza. "Philippe was enorm gemotiveerd, de Waalse klassiekers waren zijn doel, maar hij kan simpelweg niet 100% functioneren met die blessure. En zo krijgt hij pijn aan zijn rug en zit hij scheef op de fiets."

  "Hij heeft elke dag minder pijn, maar zijn vinger is wel nog twee keer zo dik. Hij kan geen handschoenen aan en hij is gewoon geen 100%. En je moet eigenlijk 110% zijn als je in die koersen om de zege wil meedoen."

  "Zo help je jezelf en de ploeg niet. Dan kun je beter stoppen en een nieuw doel stellen. Natuurlijk was hij aangeslagen, want hij rijdt de koers zo graag en vorig jaar was hij er ook al niet top."

  "Nu kan hij de blessure laten genezen en klaar zijn om over 2 weken de Giro aan te vatten. Ik geloof dat hij er top zal zijn. Hij kan er zeker een rit winnen."