• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar gaat niet naar Copa America, wel naar Olympische Spelen

  Kan Neymar straks schitteren op de Spelen in eigen land?

  De Braziliaanse stervoetballer Neymar zal in augustus te zien zijn op de Olympische Spelen in zijn eigen land. De spits van Barcelona past daarom voor de Copa America.

  Neymar wilde zelf graag deelnemen aan de Copa America én de Olympische Spelen, maar dat was niet naar de zin van Barcelona. De Catalanen vreesden hun aanvaller uitgeblust terug te krijgen bij de start van het seizoen.

  Barcelona is niet verplicht om spelers af te staan voor de Olympische Spelen, maar wel voor de Copa America. Die vindt in juni plaats in de Verenigde Staten. Na lange onderhandelingen met de Braziliaanse bond is er nu een compromis: Brazilië zal Neymar niet selecteren voor de Copa America, wel voor de Olympische Spelen.

  "We zijn de Braziliaanse voetbalbond dankbaar dat ze ons voorstel geaccepteerd hebben om Neymar alleen op te roepen voor de Spelen en niet voor de Copa America", laat Barcelona weten.

  Neymar wordt zo ongetwijfeld een van de blikvangers van het olympische voetbaltoernooi. De Brazilianen konden nog nooit de olympische titel binnenrijven. Op de vorige Spelen verloren ze nog de finale van Mexico. Ook toen was Neymar erbij (foto).