• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Stoppen met koersen? Ik voel me sterker dan ooit"

  Contador is het wielrennen nog niet moe en gaat vol voor Tour-winst.

  Sporza ging op de koffie met Alberto Contador (33), die honderduit sprak over mechanische doping, een nieuw team, zijn ambities en afscheid. "Ik kan de Tour nog winnen", denkt Contador. "Waar zou ik anders nog de motivatie vinden om zo hard te trainen."

  Over de Ronde van Frankrijk: "Ik kan de Tour nog winnen"

  "Ik start in de Tour met het doel om mee te strijden voor de eindzege. Als ik daar niet in zou geloven, zou ik niet meer de motivatie hebben gehad om zo hard te trainen."

  "Wie ik straks als mijn grootste rivalen beschouw? Er zijn veel concurrenten, maar ik denk dat Froome en Quintana erboven uit steken. Zij reden de voorbije jaren het sterkst in de Tour. Maar ik kan zeker ook nog winnen."

  Video player inladen ...

  Over einde carrière: "Ik voel me sterker dan ooit"

  "Het klopt dat ik normaal gezien op het einde van het seizoen zou stoppen, maar de plannen zijn gewijzigd. Fysiek voel ik me beter dan ooit en mentaal gaat het ook heel goed."

  "Ik geniet van iedere wedstrijd en van iedere dag op de fiets. Wielrennen is mijn passie, het liefste wat ik doe. Als ik op een dag stop met koersen, is het allemaal voorbij."

  Video player inladen ...

  Over Team Contador: "Naar de Tour met mij als kopman"

  "Als ik een eigen profploeg opstart, moet het een team zijn dat meespeelt op het hoogste niveau. Met een groot budget dus, daarom zit ik nu met verschillende sponsors samen."

  "Het is de bedoeling dat mijn eigen profteam kan deelnemen aan de Tour, met mij als renner welteverstaan. Ik zie mezelf niet aan de slag gaan als ploegleider of manager. Ik ben een wielrenner."

  Video player inladen ...

  Over mechanische doping: "Levenslange schorsing"

  "Ik denk dat geen enkele wielrenner op het hoogste niveau zo zot is om met een motortje in zijn fiets te rijden. Toch zeker niet in topwedstrijden."

  "Zodra je met een motortje rijdt, zullen ze dat volgens mij meteen ontdekken. En als iemand een motortje gebruikt, moet die uit competitie gezet worden. Meer zelfs: die renner zou een levenslange schorsing moeten krijgen."

  Video player inladen ...

  Over Rio: "Medaille veroveren met Spanje is hoofddoel"

  "Het parcours in Rio de Janeiro zou me moeten liggen, want het is heel zwaar. Er zijn een pak Spaanse renners die kunnen scoren in de wegrit. Het hoofddoel is een medaille voor Spanje."

  Video player inladen ...