• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Wil volgend jaar ook nog klassiekers rijden"

  Boonen heeft nog te veel goesting om te stoppen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen is nog niet van plan om het wielrennen vaarwel te zeggen. "De goesting en het moreel zijn er nog", geeft Boonen toe in Extra Time Koers. "Van Avermaet als opvolger van mij bij Quick Step? Dat zou ideaal zijn."

  De fans van "Tornado Tom" mogen zich in de handen wrijven, want als het van de 35-jarige Boonen afhangt, is hij ook volgend jaar nog te bewonderen in de voorjaarsklassiekers.

  "Ik zou er graag nog een voorjaar bijdoen", onthulde Boonen in Extra Time Koers. "Als ik Parijs-Roubaix gewonnen had, zou ik niet onmiddellijk gestopt zijn met koersen. Daarvoor zijn de goesting en het moreel nog te groot."

  Voor welk team hij nog eens de Ronde en Roubaix zal rijden, is nog niet duidelijk. "Mijn contract bij Etixx-Quick Step loopt op het einde van het seizoen af. Alles is dus mogelijk. Ik kijk wat er op me afkomt en wat de ploeg met me van plan is."

  Als Boonen in één van de komende jaren definitief afscheid neemt van het wielrennen, moet Etixx-Quick Step een groot gat opvullen. "Van Avermaet als mijn opvolger bij Quick Step? Dat zou ideaal zijn."

  Van Avermaet houdt de boot wat af: "Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar BMC . Maar Boonen mag altijd naar BMC komen om me over de Oude Kwaremont te trekken", grapt Van Avermaet.

  Boonen: "Quick Step heeft alle plannen kunnen uitvoeren, enkel geluk ontbrak"

  Met nog één klassieker voor de boeg evalueerde Boonen ook nog het voorjaar van Etixx-Quick Step. "We kunnen onszelf weinig verwijten", vindt Boonen.

  "In elke koers hebben we onze plannen kunnen uitvoeren, maar de uitslagen waren niet navenant."

  "Een ploeg als Etixx-Quick Step rijdt om klassiekers te winnen. We waren in alle wedstrijden goed, maar telkens ontbrak dat tikkeltje te geluk om de hoofdprijs te winnen."

  Of dat tot frustraties leidde bij Patrick Lefevere? "Neen, helemaal niet. Iedereen in de ploeg bleef ontspannen, omdat we er allemaal alles voor gedaan hebben."

  Boonen: "Ik zou er graag nog een voorjaar bijdoen"

  Video player inladen ...