• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Geloof niet dat er nu renners met motortje in fiets rijden"

  Boonen: "Ik zou er niet aan denken om met een motortje te rijden."

  Tom Boonen kan de verhalen over mechanische doping in het wielerpeloton maar moeilijk geloven. "Iedere renner die zichzelf respecteert, rijdt toch niet met een motortje in zijn fiets", vertelde Tom Boonen in Extra Time Koers.

  In de Strade Bianche en de Coppi e Bartali zouden journalisten dit voorjaar motortjes ontdekt hebben in zeven fietsen. Dat was te zien in een reportage van het Franse sportprogramma Stade 2.

  "Je bent naïef als je denkt dat ingebouwde motortjes in fietsen niet bestaan", geeft Boonen toe in Extra Time Koers. "Als het bestaat, zullen er zeker al renners zijn die dat uitgeprobeerd hebben. Maar ik geloof niet dat dat nu nog gebeurt."

  "Ik geloof wel dat er veel journalisten kicken op sensatie en dat ze sensationeel nieuws willen brengen."

  "Iedere grote renner die zichzelf respecteert, zal toch nooit met een motor in zijn fiets rijden? Dat is het laagste van het laagste. Ik zou er toch nooit aan denken om dat te doen. Bovendien is er niets zo simpel als een motor opsporen in een fiets."

  Bekijk het bewuste fragment

  Video player inladen ...

  De volledige uitzending van Extra Time Koers

  Video player inladen ...