• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Misschien moeten we weer over de derde plaats praten"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Landskampioen AA Gent ontvangt morgenavond Anderlecht. Na een ietwat aarzelend begin van Play-off I lijkt puntenverlies uit den boze voor AA Gent. "Een zege tegen Anderlecht zou een enorme boost zijn, maar we willen match per match groeien", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck.

  AA Gent kan donderdag geen beroep doen op aanvaller Kalifa Coulibaly, Laurent Depoitre is wel weer beschikbaar.

  "Het is zonde dat Coulibaly uitvalt, maar gelukkig is Depoitre net op tijd fit. We hopen hem weer fris aan de aftrap te zien, maar we moeten hem meer steun geven. Hij kan het niet alleen doen", zegt Hein Vanhaezebrouck aan Sporza.

  AA Gent begon matig aan de play-offs, maar kan dankzij de zege tegen Oostende en de nederlaag van leider Club Brugge weer een mondje meepraten in het titeldebat. Met een overwinning tegen Anderlecht kan AA Gent zelfs weer volop titelkandidaat zijn.

  "We kijken daar eigenlijk niet meer naar", verrast Vanhaezebrouck. "We spelen morgenavond onze derde thuismatch, terwijl Club al drie keer op verplaatsing heeft gespeeld. Je kunt de programma's dus niet vergelijken."

  "We willen nu gewoon een goed resultaat neerzetten. Als dat lukt, dan willen we de volgende match hetzelfde doen. En als het iedere week lukt, dan ben je kampioen. Maar dat is veel gevraagd. Winst tegen Anderlecht zou een enorme boost zijn, maar we willen match per match groeien."

  "Als we te veel laten liggen, dan zijn we uitgeteld voor de hoofdprijs"

  Hoe analyseert Vanhaezebrouck de titelstrijd? "Club blijft misschien de grootste kandidaat, al geldt dat ook voor Anderlecht. En Genk is een verrassende kandidaat."

  "Wij zitten tussen die ploegen. We moeten afwachten wat we doen in de rechtstreekse duels. Als we na de komende speeldagen nog altijd op een deftige plaats staan, dan zullen we weten tot wat we in staat zijn. Als we te veel laten liggen, dan zijn we uitgeteld voor de hoofdprijs."

  Club Brugge spreekt al enkele weken over een schema van 20 op 30 in de play-offs. Heeft Vanhaezebrouck ook zo'n handleiding? "Mijn spelers weten wat nodig is om prijzen te pakken, maar we zullen daar niet over communiceren. Zoals vorig jaar praten over de derde plaats? Dat was niet slecht, misschien moeten we dat opnieuw doen", besloot Vanhaezebrouck met een knipoog.