• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergeant: "Wellens heeft zelf gekozen om vroeger aan te vallen"

  "Ht goede nieuws is dat Wellens zijn goede conditie getoond heeft."

  Marc Sergeant heeft gereageerd op de teleurgestelde reactie van Tim Wellens na de Waalse Pijl. "Hij heeft zelf gekozen om vroeger aan te vallen", zegt de ploegleider van Lotto-Soudal.

  Wellens sneerde bovenop de Muur van Hoei naar zijn ploegleiding. "Ik had liever gewacht, maar als ik niet had gedemarreerd, had ik commentaar gekregen dat ik niet mee was", zei Wellens na de koers.

  Ploegleider Marc Sergeant geeft een andere versie van de feiten. "Movistar en Katjoesja controleerden de koers, dan weet je dat het moeilijk wordt om weg te rijden. Ik had liever gehad dat het meesterschap kon doorbroken worden, maar dat was helaas niet het geval."

  "Tim Wellens heeft geprobeerd om naar enkele sterke renners toe te springen, hoewel hij van de ploeg mocht wachten tot de Muur van Hoei om iets te proberen. Uiteindelijk heeft hij zelf gekozen om vroeger aan te vallen. Op die manier zijn we niet te weten gekomen tot wat hij in staat is op die steile aankomststrook."

  "Het goede nieuws is dat Tim heeft laten zien dat zijn conditie heel goed is. Vandaag leidde dat niet tot een resultaat. Hopelijk kunnen we daar zondag verandering in brengen.”