• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  MPCC: "Fietsen moeten systematisch gecontroleerd worden"

  Fietscontroles van de UCI.

  De beweging voor een geloofwaardige wielersport (MPCC) heeft de Internationale Wielerunie (UCI) gevraagd om de fietsen systematisch te controleren. Met die vraag reageert de MPCC op de reportage van Stade 2 waarin technische fraude in het peloton werd gesuggereerd.

  De makers van de reportage in Stade 2 lieten zondag zien hoe motortjes tijdens een wedstrijd ontdekt werden met een warmtedetector. Het programma claimt dat in zeven fietsen in de Italiaanse koersen Strade Bianche en de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali motortjes waren verstopt.

  De MPCC reageert nu met de vraag aan de UCI om de fietsen systematisch te controleren. "Alle mogelijke middelen, indien nodig juridisch, moeten gebruikt worden om bedriegers te vatten en de integriteit van de wielersport te beschermen", klinkt het.

  De beweging voor een geloofwaardige wielersport vroeg de UCI ook onmiddellijk een intern onderzoek te starten en te onderzoeken of het mogelijk is om zones te creëren tijdens een wedstrijd waarin controles kunnen uitgevoerd worden met thermische camera's.