• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Massa fans wil ticket kopen op Antwerp: "Chaos toen poort opengebroken werd" (video)

  Een 100-tal kampeerders voor de nacht en een massa volk in de ochtend.

  Het heeft er alle schijn van dat Antwerp FC over 10 dagen de promotie en langverwachte terugkeer naar eerste klasse mag vieren. De vraag naar kaartjes voor de slotmatch in eigen stadion tegen Eupen was vandaag dan ook gigantisch. Supporters hebben de nacht doorgebracht in tenten, in de vroege ochtend stonden er al duizenden in de rij.

  Antwerp-Eupen is op 30 april de absolute kraker van de laatste speeldag in tweede klasse. Laat dat nu net de affiche tussen de huidige nummers 1 en 2 in het klassement zijn, met de beste uitgangspositie voor Antwerp, dat momenteel drie punten meer op de teller heeft dan Eupen.

  De Antwerp-fans snakken al twaalf jaar naar eersteklassevoetbal en dat heeft zich dit seizoen nog maar eens vertaald in een massale opkomst naar de Bosuil, waar geregeld meer dan 10.000 mensen de tribunes bevolkten.

  Tegen Eupen zou best wel eens de beslissing kunnen vallen over het kampioenschap en daar wil elke Antwerp-supporter natuurlijk bij zijn. Vanochtend om 9u ging de ticketverkoop voor het duel met Eupen van start en daar anticipeerde een honderdtal aanhangers op door de nacht door te brengen aan het stadion.

  Rond de klok van 9u was de massa al aangegroeid tot duizenden wachtenden. Om 12u meldde Antwerp dan dat alle tickets de deur uit zijn.

  Ruwe beelden van de aanschuivende massa:

  Video player inladen ...

  "Op een bepaald moment is er chaos ontstaan"

  Video player inladen ...

  "Bietenkwieten hebben de poort opengebroken"

  Video player inladen ...

  "De Grote Markt van Antwerpen zal het geweten hebben"

  Video player inladen ...

  "Ik heb een ticket, ik stond hier al om 7u"

  Video player inladen ...

  Filmpjes en foto's van supporters op Facebook en Twitter: