• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert na Waalse Pijl: "Het liep niet zoals ik wou"

  Gilbert finishte op meer dan 3 minuten van winnaar Valverde.

  Philippe Gilbert werd woensdag 91e in de Waalse Pijl, zijn slechtste resultaat ooit in de Waalse klassieker. Hij had last van vermoeidheid en verschillende kleine ongemakken.

  Vorig jaar finishte Gilbert niet in de Waalse Pijl na een valpartij. Dit jaar kwam hij door een incident op training met een gebroken vinger aan de start. De vinger speelde hem parten tijdens de Amstel Gold Race en ook in de Waalse Pijl speelde Gilbert geen hoofdrol.

  "Het liep niet zoals ik wou", baalt Gilbert. "Mijn vinger bracht me vandaag opnieuw in de problemen. Ik voelde me redelijk goed, het liep goed, maar op het einde voelde ik gewoon de vermoeidheid."

  "Het is echt moeilijk koersen op deze manier, zowat alles doet een beetje pijn. Wanneer je op dit niveau niet 100% fit bent, betaal je dat meteen cash."

  Zondag start Gilbert normaal gezien in Luik-Bastenaken-Luik. Welke rol kan hij daar spelen? "Die koers is pas zondag, daar denk ik nu nog niet aan. Als het fysiek niet gaat, ben je mentaal ook minder."

  Het voorjaar van Gilbert valt dus een beetje in het water. "Het is maar sport, er zijn ergere dingen in het leven. Het gaat altijd beter als je wint, maar het heeft geen nut om de toekomst nu zwart in te zien."

  "Er zijn nog mooie dingen in het leven en het seizoen is lang. Ooit zal de pech wel eens ophouden", besluit de BMC-renner.