• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bilde: "Barcelona toont zijn menselijk gelaat"

  Barcelona begint te twijfelen aan zichzelf.

  April is een gitzwarte maand voor Barcelona, dat 0 op 9 boekte in Spanje en uitgeschakeld werd in de Champions League. "Maar het heeft alles nog in eigen handen", zegt Gilles De Bilde. "Het programma van Barcelona is bovendien gemakkelijker dan dat van de Madrileense teams."

  Als een pudding is Barcelona de laatste weken in elkaar gezakt. Het gaf een bonus van negen punten uit handen op Atletico, terwijl Real genaderd is tot op één punt.

  "Het centrale trio vooraan, Neymar-Messi-Suarez, toont dat het ook maar mensen zijn, die kunnen falen", analyseert Gilles De Bilde bij Sporza.

  "Nu valt dat nog meer op, omdat de drie aanvallers alle drie tegelijkertijd een mindere periode beleven. En het zijn net zij die het verschil maken voor Barcelona. Het team van Luis Enrique toont zo zijn menselijk gelaat."

  "Suarez, Messi en Neymar zijn intuïtieve spelers, die met een klasseflits een wedstrijd kunnen beslissen. Maar nu beginnen ze te twijfelen aan zichzelf en aan hun kwaliteiten. En er is niemand anders binnen het team die opstaat en Barcelona weer op de rails zet."

  "Of de vermoeidheid Barcelona parten speelt? Ik denk het niet. Het voorbije seizoen hebben de spelers evenveel matchen gespeeld. Neymar, Suarez en Messi reizen ook veel naar Zuid-Amerika om interlands af te werken. En ze hebben getoond dat ze dat aankunnen."

  Barça-coach Luis Enrique kreeg na de nederlaag tegen Valencia ook zijn portie kritiek te verwerken. "Maar ik denk niet dat hem iets te verwijten valt. Luis Enrique kent de kwaliteiten van zijn team en heeft genoeg ervaring op dit niveau. Vooral als speler dan."

  "Barcelona heeft alles nog in eigen handen"

  Toch geeft Gilles De Bilde Barcelona de grootste titelkansen. "Als je één keer wint, kan de trein vertrokken zijn. Barcelona heeft alles nog in eigen handen en heeft volgens mij het gemakkelijkste programma."

  "De twee tegenstanders, Real en Atletico, komen ook nog in actie in de Champions League, wat ook wel in het voordeel speelt van Barcelona. Er is dus nog geen man overboord bij Barcelona in de eigen competitie."