• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Asse-Lennik verhuist naar Aalst

  Asse-Lennik speelt vanaf zaterdag in Aalst.

  Asse-Lennik speelt vanavond zijn allerlaatste wedstrijd in zaal Molenbos in Zellik. Asse-Lennik zal zijn thuismatchen vanaf 1 november in een nieuw sportcentrum in Aalst spelen. Voorzitter Jan Luppens sluit niet uit dat de club van naam verandert.

  Dat Asse-Lennik een andere zaal op het oog had is geen geheim. Zaal Molenbos langs de Brusselse ring in Zellik voldeed niet aan de normen voor Europees volleybal en was ook niet uitgerust voor televisie-uitzendingen.

  De wedstrijd tegen Menen vanavond wordt meteen de allerlaatste match van Asse-Lennik in Zellik. "We verhuizen naar Aalst", kondigde voorzitter Jan Luppens aan voor de match. "Op 1 november wordt de zaal in dienst genomen. Het is een heel groot complex."

  ""In eerste instantie werden we gecontacteerd door Aalst of dit voor ons haalbaar was. Die stad wilde graag een topvolleybalclub hebben, terwijl wij nood hadden aan een nieuwe locatie. Er is meer dan twee maanden onderhandeld. We rekenen erop dat de supporters ons zullen volgen."

  "Door onze Europese campagne was het financieel een zwaar seizoen, aangezien we onze thuismatchen in Antwerpen en Maaseik dienden te spelen. Dat was niet leuk. De nieuwe zaal biedt veel meer mogelijkheden. Er is een vrije hoogte van 12,5 meter, voor de Europese matchen heb je nu 9 meter nodig. In het Molenbos hebben we maar een hoogte van 7 meter."