• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Verdachte gokpatronen bij dubbelmatch Yannick Mertens"

  Yannick Mertens.

  De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft bij de verantwoordelijke instanties een verdachte dubbelwedstrijd met Yannick Mertens en de Nederlander Mark Vervoort gemeld. Bij de match op een Challengertoernooi werden verdachte gokpatronen geconstateerd.

  In Turijn speelde Yannick Mertens dinsdag met zijn Nederlandse partner Mark Vervoort in de eerste ronde van het dubbelspel van een Challengertoernooi.

  Tijdens het duel met de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog (circa 91.000 euro).

  Het opvallende gokgedrag bij het duel, dat Mertens en Vervoort in twee sets verloren met 6-3 en 6-4, leidde tot nogal wat ophef op de sociale media. De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft de verdachte dubbelwedstrijd daarom bij de verantwoordelijk instanties gemeld.

  "We hebben het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van deze zaak. We wachten nu de uitkomst van het onderzoek af", klinkt het. Tennis Vlaanderen verklaarde bij monde van CEO Gijs Kooken niet op de hoogte te zijn van de zaak.