• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witte rook voor Union-Antwerp: het wordt gewoon Union-stadion

  Wordt er wel of niet in het Joseph Marienstadion gespeeld?

  Er is een stadion gevonden voor de wedstrijd Union-Antwerp. Vanochtend kwam een njet van Sint-Truiden, maar vanmiddag meldde de Belgische bond dat het gewoon het Mariënstadion van Union zelf wordt. Daarmee kreeg Union-voorzitter Jurgen Baatzsch gelijk. "Soms is druk nodig om dingen te laten bewegen", vertelde de Duitser aan Sporza.

  Omdat de burgemeester van Vorst, waar het stadion van Union gelegen is, een overrompeling vreesde door Antwerp-fans, wat de veiligheid in het gedrang zou brengen, had hij in eerste instantie een matchverbod uitgevaardigd.

  Union had bij alle mogelijke eerste- en tweedeklassers gepolst, maar kon nergens terecht. Na het njet van STVV liet Baatzsch bij Sporza al verstaan dat gewoon thuis spelen zijn voorkeur genoot.

  "De beste optie is nog altijd in ons eigen stadion spelen. Alle autoriteiten moeten overleg plegen", zei hij.

  "Ik ben ervan overtuigd dat we in ons stadion zullen kunnen spelen. Niet spelen zou een ramp zijn voor het Belgische voetbal en de politiek. Er zal snel een oplossing zijn. Soms is druk nodig om dingen te laten bewegen." En de preses kreeg gelijk.

  "Het stadion van Anderlecht was vrij, maar zij willen niet met ons samenwerken. Volgens hen zou het veld overbelast worden en zouden de Antwerp-fans het stadion afbreken, maar dat is nonsens. Ik ben heel kwaad op het bestuur van Anderlecht. Waar is de solidariteit?"

  "Sint-Truiden was voor ons eigenlijk geen goede oplossing. Het zou in het voordeel van Antwerp zijn. Onze supporters zouden niet naar daar gaan. Vergeet ook niet dat wij de punten ook nodig hebben. In Antwerpen spelen was ook geen optie. Wij spelen een thuismatch. Dan kan ik een uitmatch niet accepteren."

  Burgemeester Sint-Truiden gaf geen groen licht

  Omdat de wedstrijd niet mocht doorgaan in Vorst (zie "Lees ook"), hoopte Union op STVV. Maar na overleg tussen de betrokken clubs en burgemeester Veerle Heeren heeft de stad beslist dat de match ook niet in Sint-Truiden gespeeld mag worden.

  "We kunnen een toevloed aan zoveel supporters niet aan", zegt Heeren. "Dat heeft onder meer te maken met de combiregeling en onvoldoende parkeerplaats voor alle bussen."

  Tweet van de bond: