• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Volgens mij was zware kritiek Leye 100 procent doordacht"

  "Hij had zijn kostuum al aan. Het is bewust neersabelen van een aantal collega."

  Peter Vandenbempt koos in Extra Time de snoeiharde kritiek van Mbaye Leye als zijn moment van de week. "Helaas moet ik zeggen dat hij geen ongelooflijk ongelijk heeft. Maar of je dat voor de camera moet vertellen is iets anders."

  In een interview na de verloren wedstrijd tegen Racing Genk schuwde de aanvoerder van Essevee de harde woorden niet. "Het begin van de match was verschrikkelijk, maar dat zijn we gewoon", begon Leye.

  "Als we Kabasele en Dewaest als verdedigers hebben, dan kunnen we spelen voor de Europa League en voor de tweede of derde plaats in de competitie. We kunnen wel scoren en aanvallend spelen, maar met andere verdedigers kunnen we hoger mikken. De bankzitters zeuren altijd dat ze willen spelen, maar ze zijn niet in staat de vaste waarden te vervangen."

  "Zijn uitspraken hebben het voordeel van de duidelijkheid", zei Vandenbempt. "Helaas moet ik zeggen dat hij geen ongelooflijk ongelijk heeft. Maar of je dat voor de camera moet vertellen is iets anders."

  "Volgens mij is deze actie 100 procent doordacht. Leye is een slimme kerel en het is ook niet meteen na de match dat hij het zei. Hij had zijn kostuum al aan. Het is bewust neersabelen van een aantal collega's'’.

  "Het is in zekere zin frustratie. Leye wil een rol spelen in Play-off I, maar zonder Lepoint en Essikal was de prestatie van Zulte Waregem belachelijk."

  "Ik had het zelf niet opgemerkt, maar iemand maakte mij wel attent op het feit dat niemand Leye ging feliciteren na de 2-1. Ik weet niet of hij niet populair is, maar het was opvallend."

  Sonck: "Afgesproken met de coach"

  Geert De Vlieger en Wesley Sonck denken niet dat Leye zomaar handelde. "Ik denk dat dit afgesproken is met de coach", zei Sonck. "Misschien om druk te zetten op bestuur of om de andere jongens wakker te schudden."