• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Titelkoorts bij Spaanse clubs: "We zullen winnen" versus "Blijven vechten"

  Wie trekt aan het langste eind: Barça, Atletico of Real?

  De spanning is weer te snijden in de Spaanse competitie. Barcelona en Atletico Madrid staan samen aan de leiding, Real volgt op slechts één punt. De Spaanse voetbalgrootmachten blikken vooruit op de wedstrijden van morgen en de titelstrijd.

  Barcelona-trainer Luis Enrique: "Niet overdrijven"

  "Wij zullen nog altijd het kampioenschap winnen", zei Luis Enrique op zijn persconferentie. "Mocht ik daar niet in geloven, dan zat ik hier niet. Ik hou ervan om moeilijke situaties om te draaien. We gaan woensdag dus gewoon winnen en een einde maken aan de mindere periode."

  Luis Enrique gaf geen verklaring voor de mindere periode van zijn ploeg. Barcelona was 39 matchen op rij ongeslagen. Van hun laatste vijf matchen konden ze er slechts één winnen.

  "We hebben een slechte reeks neergezet, maar er moet ook niet overdreven worden. Er is geen mentaal probleem bij mijn spelers, ze worden heel goed begeleid."

  "Ze hebben al voor hetere vuren gestaan en kunnen zulke situaties perfect aan. We spelen gewoon tegen teams waar je je geen enkele fout tegen kan veroorloven", besloot Enrique. 

  Atletico Madrid-trainer Diego Simeone: "Denken alleen aan winnen"

  Atletico Madrid staat voor een lastige trip naar Bilbao. "Maar we denken alleen maar aan winnen. Dit wordt een sleutelmatch, maar elke match is belangrijk als je wil meedraaien aan de top", vertelde coach Simeone.

  Ondanks zijn optimisme is de Argentijnse toptrainer toch op zijn hoede voor de volgende tegenstander. "Athletic is een zeer gevaarlijke ploeg. Ze hebben op meerdere posities verschillende goede spelers. Ook hun wisselspelers kunnen echt een meerwaarde voor hun team zijn. We zullen echt goed moeten zijn."

  Real Madrid-trainer Zinédine Zidane: "Spelers zijn geconcentreerd"

  "We hebben nog helemaal niks gewonnen. Het is waar dat onze situatie goed is, maar ik herhaal dat we nog niks bereikt hebben dit seizoen", gaf Zinédine Zidane aan de journalisten mee.

  Real Madrid strijdt dit seizoen nog om de landstitel en de Champions League. Wat zijn de ambities van coach Zidane?

  "Het maakt me niet gelukkig wanneer mensen zeggen dat Real Madrid alles zal winnen dit seizoen. We moeten blijven vechten tot op het einde. De andere teams staan er namelijk beter voor dan ons."

  "Zonder passie voor het spelletje bereik je helemaal niets, dat heb ik echt wel geleerd als speler. Mijn spelers zijn heel geconcentreerd en hebben oog voor verbeteringen in hun spel. Ze hebben een groot hart en zullen er alles aan doen om te winnen."

  Volg Spaanse titelstrijd op de voet in Match Center

  De drie Spaanse titelkandidaten komen woensdag in actie. U kunt morgenavond Deportivo-Barcelona, Athletic-Atletico Madrid en Real Madrid-Villarreal in het Sporza Match Center op de voet volgen.