• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Reynaud krijgt 500 euro boete en ontsnapt aan een schorsing

  Reynaud ontsnapt aan een zware sanctie.

  De Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de KBVB heeft OHL-verdediger Romain Reynaud een boete van 500 euro opgelegd. De Geschillencommissie volgt dus de vordering van het bondsparket in het dossier over gokpraktijken.

  Sport/Voetbalmagazine bracht eind februari de zaak over gokgedrag van OH Leuven-spelers Romain Reynaud (33) en Rudy Riou (36) aan het licht. De verdediger en de doelman van OHL zouden op hun eigen wedstrijden gegokt hebben.

  Aanvoerder Reynaud gaf na de wedstrijd tegen Oostende toe dat hij af en toe gokt op sportwedstrijden en dat hij geld ingezet had op een beloftewedstrijd van OH Leuven.

  Riou ontkende dan weer met klem dat hij op wedstrijden van OHL gegokt had. Omdat de Onderzoekscommissie niet genoeg aanwijzingen vond, werd de OHL-doelman niet voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie gedaagd.

  Reynaud moest wel een woordje uitleg komen geven bij die instantie, maar het parket van de KBVB toonde zich opvallend mild. Het bondsparket vorderde een boete van 500 euro.

  "De bewijsstukken zijn duidelijk: Reynaud heeft verklaard dat hij regelmatig gokt op sportwedstrijden en dat hij ingezet heeft op een beloftematch van OHL", zei de bondsprocureur op de zitting.

  "Hij heeft daarbij zo'n 400 euro winst gemaakt. Reynaud heeft artikel 1404 van het reglement van de KBVB overtreden en daarom vordert het parket een boete van 500 euro."

  Geschillencommissie gaat akkoord met boete

  De Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie volgt de vordering van de bondsprocureur. Reynaud krijgt dus een geldstraf van 500 euro omdat hij begin oktober 2015 geld heeft ingezet op de beloftewedstrijd Waasland-Beveren-OH Leuven.

  "De commissie stelt vast dat de feiten bewezen zijn, namelijk dat Reynaud gegokt heeft op de wedstrijd van de belofteploeg van zijn ploeg. De commissie vindt de door het parket gevorderde sanctie gepast en legt Reynaud een boete van 500 euro op", luidt het verdict.

  Reynaud: "Zware periode, ook voor mijn familie"

  "Ik ben in de media afgemaakt en ben beschuldigd van matchfixing", vertelde Reynaud voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie. "Dat was een zware periode, ook voor mijn familie."

  "Ik ben altijd eerlijk geweest en heb toegegeven dat ik 40 of 50 euro heb ingezet op een wedstrijd van de beloften van OH Leuven. Het is jammer dat de zaak zo is uitvergroot."

  "Mijn cliënt heeft zijn straf al gehad door de mediabelangstelling", vertelde de verdediging van Reynaud. "Hij is door het slijk gehaald, enkel en alleen omdat hij een fout heeft gemaakt. Hij werd afgeschilderd als fraudeur."