• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pellegrini: "Kompany moet misschien wat zaken herzien om blessures te vermijden"

  Manuel Pellegrini

  Gisteren kwam het nieuws dat Vincent Kompany opnieuw volledig fit is en vanavond inzetbaar voor de uitmatch tegen Newcastle. Zijn trainer Manuel Pellegrini prijst de blessuregevoelige Rode Duivel om zijn mentale weerbaarheid. "En hij kan dit seizoen nog twee of drie matchen per week aan, denk ik. Hij is weer 100 procent in orde."

  De laatste match van Vincent Kompany dateert al van 15 maart. De Belgische verdediger vecht al heel zijn carrière tegen blessures. Dit seizoen was hij al drie keer out. Manchester City-trainer Pellegrini looft Kompany door zijn mentale weerbaarheid en karakter om terug te vechten.

  "Kompany is mentaal te sterk om blessures aan zijn hart te laten komen. Ik zie hem keihard werken op training, telkens met de juiste ingesteldheid. In het kopje zit het allemaal goed, goede prestaties op het veld zullen nu wel volgen."

  Manchester City heeft nog een zwaar programma voor de boeg. Een prangend competitieslot en een halve finale in de Champions League zullen fysiek veel eisen van de spelers. De vraag is dan natuurlijk of Kompany dat aankan.

  Pellegrini bekijkt het optimistisch: "In mijn ogen is hij in staat om twee of matchen per week te spelen. Maar misschien moet hij toch eens een paar zaken gaan evalueren om in de toekomst minder blessures op te lopen."