• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marianne Vos: "Ik heb heel diep gezeten"

  Marianne Vos is klaar voor de Waalse Pijl.

  Ook bij de vrouwen staat morgen de Waalse Pijl op het programma. Ex-winnares Marianne Vos rijdt er haar eerste grote wedstrijd sinds haar comeback. Ze blikt vooruit op de wedstrijd en praat over de moeilijke periode die ze achter de rug heeft.

  Ex-wereldkampioene Marianne Vos (28) stond maanden aan de kant door verschillende hardnekkige blessures. Het herstel verliep moeilijk en duurde langer dan aanvankelijk gedacht.

  "Mentaal was het heel moeilijk om om te gaan met al die blessures. Ik heb echt heel diep gezeten. Maar het enige wat je kan doen, is je lichaam rust gunnen en weer fit worden", zegt Vos bij Sporza.

  "Je moet dan wel weer vanaf nul beginnen, maar gelukkig kon ik afgelopen winter goed trainen. Nu ben ik opnieuw op een niveau waar ik mezelf in herken."

  Morgen rijdt Vos haar eerste grote wedstrijd sinds haar comeback. Ze blikt graag vooruit op de wedstrijd die ze al vier keer won. "Het heeft lang geduurd voor ik weer een goed niveau te pakken had. Dat heb je wel nodig voor een wedstrijd van dit kaliber."

  "In de Waalse pijl kan je je niet wegsteken. Ik heb het gevoel dat ik nog een paar stappen moet zetten, toch gaat het elke wedstrijd een beetje beter."

  "Pas tijdens de koers zal mijn rol duidelijk worden"

  Het team van Vos komt met drie ex-winnaressen aan de start. De rol van de Nederlandse topper binnen de ploeg is nog niet volkomen duidelijk.

  "We staan met een heel sterk team aan de start. Met Anna van der Breggen en Paulien Ferrand-Prévot hebben we twee meisjes die hier kunnen winnen."

  "Ik zal hen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen en zien hoe ver ik zelf kan geraken. Het zal pas echt duidelijk worden tijdens de wedstrijd wat mijn rol zal zijn", besluit Vos.

  In 2013 won Marianne Vos voor het laatst de Waalse Pijl: