• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gemaskerde hooligans gooien yoghurt op seminarie van Griekse refs

  Het Griekse voetbal wordt regelmatig ontsierd door geweld.

  Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten zijn de Griekse scheidsrechters het mikpunt van hooligans. Een 40-tal gemaskerde mannen verstoorde een seminarie van de Griekse bond in de buurt van Athene.

  De scheidsrechters werden beledigd en kregen potjes yoghurt en andere zaken naar het hoofd geslingerd. Eén persoon raakte gewond.

  Griekenland heeft een verleden van voetbalgeweld. "Een criminele organisatie heeft opnieuw het leven en de fysieke integriteit van personen betrokken bij het voetbal in gevaar gebracht", klaagt het Griekse bond in een mededeling aan.

  "Dit is een nieuw incident dat aan een lange lijst met gelijkaardige gebeurtenissen toegevoegd kan worden."

  De bond veroordeelt dit nieuwe incident en vraag een betere bescherming door de Griekse overheid.

  Geweld maakt deel uit van de voetbalwereld in het zuiderse land. Vorig seizoen werd de competitie even gestaakt na supportersgeweld. En dit seizoen werd een fan van Atromitos neergestoken bij een duel met AEK Athene en kreeg Panathinaikos een straf achter gesloten deuren na incidenten in de tribunes.

  De heenwedstrijd in de halve finale in de Griekse beker tussen PAOK en Olympiakos draaide uit op rellen, nadat PAOK-fans het veld met fakkels en vuurwerk bestormd hadden. De overheid schortte de bekercompetitie op, de bond ging daartegen in beroep.