• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht-Club Brugge in Extra Time: uitblinker Okaka, alomtegenwoordige Defour en grinta bij Club

  Anderlecht won de felbevochten topper tegen Club met 1-0.

  Anderlecht-Club Brugge (1-0) was uiteraard een belangrijk gespreksonderwerp in Extra Time. Wat zijn de conclusies na de topper? Filip Joos, Peter Vandenbempt, Geert De Vlieger en Wesley Sonck geven hun antwoorden.

  Vandenbempt: "Een vreemde wedstrijd van Tielemans"

  Youri Tielemans besliste de topper met zijn doelpunt, maar hoe was zijn wedstrijd? “Hij speelde een vreemde match”, licht Peter Vandenbempt toe. “Hij deed uitstekende dingen, maar had een black-out bij het begin van de tweede helft. Al heeft hij zich wel uitstekend herpakt.”

  Video player inladen ...

  De Vlieger: "Butelle stond niet helemaal goed bij die goal"

  Tielemans nam Club-keeper Ludovic Butelle te grazen in zijn korte hoek. Ging de doelman helemaal vrijuit bij de RSCA-goal? “Hij zal zelf niet “happy” geweest zijn met die fase”, analyseert Geert De Vlieger.

  Video player inladen ...

  Sonck: "Okaka was altijd en overal aanwezig"

  Wie waren de uitblinkers in de kraker? Stefano Okaka en Steven Defour werden naar voren geschoven. Filip Joos: “Okaka was van bij het begin van de wedstrijd aanwezig. Hij speelt ook veel mindere matchen, maar hij had tegen Club overwicht.”

  Video player inladen ...

  Sonck: "Vanaken was de beste bij Club"

  Wie was de beste man van Club Brugge op het veld? “Hans Vanaken”, zegt Wesley Sonck, die de wedstrijd van de Club-middenvelder bespreekt.

  Video player inladen ...

  Joos: "Is er niet te fel voor de grinta gekozen door Club?"

  Club Brugge maakte er een fysieke strijd van, met veel “grinta”. “Ik vraag me af of Club dat grintaverhaal niet te vaak als beginsituatie kiest”, zegt Filip Joos. “Gent werd er een beetje door weggeblazen, Anderlecht had er wel een antwoord op”, antwoordt Peter Vandenbempt.

  Video player inladen ...

  De Vlieger: "Defour stuwde de ploeg vooruit"

  Steven Defour speelde een sterke wedstrijd, zeggen de analisten van Extra Time. “Hij was alomtegenwoordig”, klinkt het bij Geert De Vlieger.

  Video player inladen ...

  Vandenbempt: "Club is fysiek beter voorbereid voor deze play-offs"

  Club Brugge kwam op fysiek vlak weer zeer sterk voor de dag. Is er een verklaring voor? En wat is de link met Atletico Madrid?

  Video player inladen ...