• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Antwerp wil geen forfait, maar wel snel duidelijkheid"

  "Ik begrijp de heisa niet zo goed. Het enige dat wij willen is dat de match kan doorgaan."

  Wordt het titelfeest van Antwerp in tweede klasse verstoord door een bestuurlijk probleem? Het is onduidelijk waar de mogelijk beslissende match tegen Union gespeeld kan worden. "Wij willen vooral snel duidelijkheid of de match doorgaat en waar", zegt Antwerp-voorzitter Jan Michel.

  Als Antwerp tegen Union Sint-Gillis beter presteert dan eerste achtervolger Eupen thuis tegen Geel, dan is Antwerp kampioen. Alleen ziet de burgemeester van Vorst, waar het Marienstadion van Union ligt, een Antwerps titelfeest niet zitten.

  De burgemeester vreest dat zijn gemeente overspoeld zal worden door 10.000 Antwerp-fans. "10.000? Dat is mogelijk", reageerde voorzitter Michel op Radio 1. 

  "Maar angst is niet nodig. Nog geen vijf dagen geleden zijn meer dan 5.000 supporters van Antwerp naar Cercle Brugge getrokken en hebben zich geen onregelmatigheden voorgedaan."

  "Ik begrijp de heisa niet zo goed. Het enige dat wij willen is dat de match kan doorgaan. Een forfaitscore willen we niet. Als we kampioen kunnen worden, willen we dat op de meest sportieve manier mogelijk doen."

  Een mogelijke oplossing is om de wedstrijd op Stayen, het stadion van Sint-Truiden, te spelen. Daarover wordt vandaag nog overlegd. "Voor ons is elke oplossing goed."

  "Kampioen worden is een groot feest. Dat heeft niets te maken met baldadigheden normaal. We zijn vragende partij om zeker te spelen, want dit vinden we niet prettig."