• home
 • video
 • pas verschenen

  Vardy riskeert extra schorsing wegens "ongepast gedrag"

  Vardy kreeg gisteren rood tegen West Ham.

  Leicester City dreigt het in de laatste rechte lijn richting landstitel eventjes te moeten stellen zonder Jamie Vardy. De Engelse spits werd gisteren uitgesloten tegen West Ham, maar moet voor een extra schorsing vrezen.

  Jamie Vardy vertolkte gisteren een hoofdrol in het 2-2-gelijkspel van Leicester City tegen West Ham. Vardy opende de score, maar moest nog voor het uur naar de kant met een tweede gele kaart.

  Vardy kreeg zijn tweede gele kaart na een schwalbe. De Engelse aanvaller, dit seizoen al goed voor 22 goals, was het helemaal niet eens met de beslissing van scheidsrechter Jon Moss.

  Vardy ging verhaal halen bij de ref en dat komt hem misschien duur te staan. De Engelse voetbalbond (FA) wrijft Vardy "ongepast gedrag" aan, wat hem een extra schorsing kan opleveren. De club en de speler kunnen tot donderdag reageren op de aanklacht.

  Leicester wordt zelf overigens ook aangeklaagd voor het gedrag van zijn spelers. Volgens de FA was de reactie van de Leicester-spelers na de penalty van West Ham in de 83e minuut ongepast.

  Gary Lineker steunt de beslissing van de FA niet