• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Snelders over blessure Najar: "Wordt wikken en wegen voor Hasi"

  Anderlecht moet met de zware blessure van Andy Najar in volle titelstrijd een flinke tik incasseren. Analist Eddy Snelders zoekt voor Sporza naar een alternatief op de rechtsachter. "Maar de spoeling is dun", stelt Snelders vast.

  "De blessure van Andy Najar kan zeker en vast meespelen in de titelstrijd", weet analist Eddy Snelders. "Najar heeft veel loopvermogen, kan zijn flank afgaan en heeft de knepen van het verdedigen meer en meer begrepen."

  "Hij was een certitude op de rechtsachter, ook al omdat er niet veel alternatieven zijn. Maar hetzelfde brengen als Najar, dat is toch vrij moeilijk. Hij haalt de achterlijn, zowel in defensief als aanvallend opzicht. Het wordt puzzelen om uit deze situatie te geraken."

  Maar die puzzel leggen, blijkt geen eenvoudige klus. "De spoeling is dun: Anderlecht-coach Besnik Hasi zal goed moeten wikken en wegen", zegt Snelders.

  Stéphane Badji moest tegen Club Brugge noodgedwongen depanneren. "Hij speelde degelijk, al stapte hij wel verkeerd uit bij de kans van Izquierdo. Dat was een waarschuwing."

  "Hij deed het verdedigend vrij goed, maar was dat omdat hij goed was of omdat Izquierdo zo zwak was? Hij heeft vroeger al op die positie gespeeld, maar het is niet de man die hetzelfde kan brengen als Najar."

  "Vanden Borre? Hij is persona non grata"

  Michaël Heylen, kan hij volgens Eddy Snelders een waardige vervanger zijn? "Hij heeft het al eens gedaan. Dat was toen degelijk, maar iedereen weet dat hij een centrale verdediger is. Hij kan het één keer doen, maar dat is geen garantie op een succesvol vervolg."

  "Je hebt ook nog winteraankoop Galhardo, maar hij lijkt momenteel veel te licht te zijn. Anderlecht moet hopen dat Dendoncker fit blijft en dat Badji de rechterflank kan invullen. Ik ben toch geneigd om het met hem te proberen, ook al is het gevoel geen 100 procent."

  Is een terugkeer van Anthony Vanden Borre niet aan de orde? "Met Hasi als coach is dat niet het geval", reageert Snelders. "Vanden Borre is persona non grata. Het is moeilijk om in deze situatie van de strijd een verzoeningspoging te doen."