• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ivan De Witte: "Vormer uitgenodigd voor de koffie"

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft Club Brugge-speler Ruud Vormer uitgenodigd voor de koffie. Vormer werd vorige week na Club-Gent thuis opgewacht door enkele Gentse supporters. "Ik wilde me persoonlijk bij hem verontschuldigen", zegt De Witte.

  Het was geen aangename thuiskomst voor Ruud Vormer vorige week na de overwinning tegen AA Gent. Een handvol supporters van Gent wachtten Vormer op. De Nederlander belde prompt de politie, waarop de heethoofden afdropen.

  AA Gent verontschuldigde zich eerder al openlijk voor het gedrag van die supporters, maar voorzitter Ivan De Witte deed dat ook nog eens persoonlijk. Dat heeft De Witte zondag verteld in het Radio 1-programma Touché.

  "Wat die supporters daar deden, was niet mooi. Naast de publieke verontschuldigingen van de club heb ik ook persoonlijk een mail gestuurd naar Vormer. Als voorzitter wilde ik zelf de moeite doen om me hiervan te distantiëren", zegt De Witte.

  "Vormer en ik wonen toevallig in hetzelfde dorp en ik heb hem uitgenodigd om elkaar heel binnenkort eens te ontmoeten, een kop koffie te drinken en te bespreken wat er gebeurd is. Hij heeft me nog niet geantwoord, maar hij moest ook spelen. Bij dezen roep ik hem op om te reageren."