• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoelendans om olympische tickets gaat door in marathon van Hamburg

  Manuela Soccol (archief) mag voorlopig haar koffers voor Rio pakken.

  In de strijd om de olympische marathontickets heeft Manuela Soccol een goede zaak gedaan in Hamburg. Met een tijd van 2u37'09" heeft ze momenteel de op één na beste Belgische chrono in haar bezit. De beste drie landgenoten mogen naar Rio afzakken.

  Soccol liep in het Duitse Hamburg als veertiende over de streep. Met haar tijd van 2u37'09" heeft ze nu de op één na beste Belgische chrono beet, na Veerle Dejaeghere (2u31'56") . Daardoor valt Hanna Vandenbussche voorlopig weer uit de felbegeerde top drie.

  Bij de mannen kende Abdelhadi El Hachimi minder geluk. Met zijn tijd van 2u13'10" bleef hij wel bijna zes minuten onder de olympische limiet, maar met Koen Naert, Willem Van Schuerbeeck en Florent Caelen liepen er al drie landgenoten sneller.

  De overwinning in Hamburg was een kolfje naar de hand van de Ethiopiërs. Bij de mannen zegevierde Tesfaye Abera en bij de vrouwen verpulverde Meselech Melkamu het parcoursrecord.