• home
 • video
 • pas verschenen

  Steve Davis (58) gaat met snookerpensioen

  Steve Davis houdt het na een carrière van 38 jaar voor bekeken.

  Snookerlegende Steve Davis bergt zijn keu en krijtje definitief op. De zesvoudige wereldkampioen tilde in de jaren 80 de sport naar een hoger niveau. Het laatste decennium kwam hij al meer in beeld als commentator/analist dan als speler. "Ik voelde me de opa van de sport."

  Steve Davis verloor vorige week in de eerste ronde van de kwalificaties voor het WK tegen Fergal O'Brien met 10-4. Vandaag kondigde hij op de BBC aan dat dat zijn laatste match was.

  "Het was tijd om er een punt achter te zetten, ik had het al jaren geleden moeten doen natuurlijk. Ik verloor recentelijk mijn vader en eigenlijk speelde ik ook nog een beetje voor hem."

  "Het was een fantastisch verhaal. Ik had veel geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken en zo'n geweldig avontuur kon beleven. Maar ondertussen voelde ik me de opa van de sport", zei Davis.

  Davis is zesvoudig wereldkampioen en stond van 1983 tot 1990 onafgebroken op de eerste plaats van de wereldranglijst. "The Nugget" met houterige stijl en typisch Britse haartooi maakte de sport mee groot. Hij verdiende meer dan 6 miljoen euro aan prijzengeld.

  Davis verloor ook 2 keer de WK-finale, o.a. in 1985 toen hij met 18-17 bij de laatste zwarte bal de titel aan Dennis Taylor moest laten.

  De beruchte zwarte bal in de WK-finale in 1985

  Davis in zijn gloriedagen

  De jonge Davis in 1981

  Met Terry Griffiths en Tony Meo

  Davis in 1985

  Davis met Meo in 1987

  Davis in 1989

  BBC neemt afscheid van Steve Davis