• home
 • video
 • pas verschenen

  Mortensen wint de "Roubaix van het Westen"

  Het podium van de Tro Bro Leon.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Deen Martin Mortensen (One Pro Cycling) heeft de Franse wielerwedstrijd Tro Bro Léon, ook wel eens de Parijs-Roubaix van Bretagne genoemd, gewonnen. De tocht van 203 kilometer was de achtste etappe in de Coupe de France. De Belg Baptiste Planckaert blijft aan de leiding in dat regelmatigheidscriterium.

   Na een tocht van 203 kilometer over kassei- en grindstroken bleef er een kopgroep van tien renners over. Er waren enkele pogingen om te ontsnappen, maar het eindigde op een sprint van het elitegroepje. Daarin toonde Mortensen zich de sterkste met een indrukwekkende eindsprint. Planckaert, gisteren nog de beste in Finistère, was zevende op 17 seconden.

  Uitslag

  01. Martin Mortensen (Den) 203,3km in 4u50'36"
  02. Peter Williams (GBR) - z.t
  03. Florian Vachon (Fra) - z.t
  04. Laurent Pichon (Fra) - z.t
  05. Johan Le Bon (Fra) - z.t 
  06. Yohan Gene (Fra) - op 4"
  07. Baptiste Planckaert - op 17"
  08. Dimitri Claeys - z.t
  09. Mihkel Raim (Est) - z.t
  10. Sébastien Minard (Fra) - op 20'