• home
 • video
 • pas verschenen

  Merckx: "Boonen? Als hij de druk aankan, dan moet hij doorgaan"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Eddy Merckx was vandaag te gast in De Zevende Dag. De wielerlegende gaf er een vooruitblik op de Amstel Gold Race en Anderlecht-Club Brugge, maar sprak ook over Tom Boonen en de schijfremmen in het peloton.

  Eddy Merckx over...

  • ... Tom Boonen: "Als hij de druk aankan en als hij al die opofferingen kan maken, dan moet hij blijven koersen. Tom moet dat zelf beslissen, niemand anders. Tom wordt wel een jaartje ouder en heeft tijdens zijn loopbaan veel druk op zijn schouders gehad. Soms kan het te veel worden, maar dat moet hij zelf uitmaken."
  • ... schijfremmen in het peloton: "Ik ben absoluut tegen. Schijfremmen in het peloton zijn onverantwoord. Dat is zelfs levensgevaarlijk. Het enige voordeel heb je bij regenweer. Maar met een schijfrem weegt je wiel zwaarder en het is gevaarlijker."
  Video player inladen ...

  Wat had Eddy Merckx te vertellen over de Amstel Gold Race?

  Video player inladen ...

  Eddy Merckx liet ook zijn licht schijnen over Anderlecht-Club Brugge

  Video player inladen ...