• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische mannenploeg grijpt naast olympisch ticket

  Maxime Gentges behaalde de beste Belgische score.

  Op het olympisch testevent turnen is het Belgische mannenteam er niet in geslaagd om een ticket voor de Spelen in Rio te veroveren. De Belgen eindigden 7e, weliswaar in een recordscore.

  Team Belgym, dat op het voorbije WK 17e werd, verzamelde op het testevent 342.534 punten. Dat is een recordscore voor de ploeg. "Het was een bijna foutloze wedstrijd. De doelstelling (341 punten) werd behaald en slechts één fout werd meegenomen in de totaalscore", klinkt het op de website van GymnastiekFederatie Vlaanderen.

  Maxime Gentges (GC Malmedy) behaalde een score van 85.498 punten, Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) 84.631, Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel) 83.807, en Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) 83.798.

  Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk plaatsten zich voor de Olympische Spelen. Japan, China, Groot-Brittannië, Rusland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Brazilië en Zuid-Korea plaatsten zich eerder al rechtstreeks op het WK in Glasgow vorig jaar.