• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout Van Aert maakt indruk tijdens conditietest in Bakala Academy

  Straf! Van Aert trapte een hoger wattage dan vorig jaar.

  Zijn collega-veldrijders kunnen hun kuiten maar beter insmeren, want Wout Van Aert zit niet stil. Na vier weken trainen stond gisteren een eerste conditietest op de kalender. En wat blijkt? De Belgische en wereldkampioen staat nog verder dan vorig jaar.

  Na 18 zegeruikers, waaronder de Belgische en wereldtitel, vorig seizoen is de honger bij Wout Van Aert nog lang niet gestild. Hij hervatte een maand geleden de trainingen en mocht zijn conditie gisteren in de Leuvense Bakala Academy voor het eerst testen.

  Op zijn website blikt hij tevreden terug: "Na amper vier weken training is het niet evident om zelf in te schatten hoever je al staat met de conditieopbouw. Blijkt dat toch wel goed mee te vallen. In vergelijking met vorig jaar trapte ik 20 watt meer. Dat is toch een opsteker.

  "Ook mijn vetpercentage is beter dan twaalf maanden geleden, terwijl ik daar voorlopig nog niet specifiek aan gewerkt heb. Kortom, ik kan met een meer dan goed gevoel de trainingen voortzetten."

  Wie de gedreven Van Aert aan het werk wil zien, moet nog even geduld oefenen. Van 21 april tot 5 mei gaat hij met zijn ploegmaats op stage naar Mallorca, waarna hij op 18 mei zijn opwachting maakt in Puivelde Koerse. Een week later betwist de Crelan-Vastgoedservice-renner de Ronde van België.

  Wereldkampioen Wout Van Aert in actie: