• home
 • video
 • pas verschenen

  Triatleten Michel en Van Riel zorgen voor primeur met podiumplaats

  Claire Michel moest enkel de Amerikaanse Cook laten voorgaan.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Claire Michel moest enkel de Amerikaanse Cook laten voorgaan.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  In Chengdu (China) hebben zowel Claire Michel (zilver) als Marten Van Riel (brons) een podiumplaats behaald op de olympische afstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen). Het is voor het eerst dat een Belgische vrouw en man samen op het podium staan van een Wereldbeker-manche.

  In de derde manche van de ITU Thriathlon World Cup liep Claire Michel na 2u00'42" over de finishlijn. Michel moest achtervolgen na het zwemmen, maar kwam halverwege het fietsen bij de kopgroep aansluiten. In het lopen koos ze samen met winnares Summer Cook het hazenpad.

  Marten Van Riel op zijn beurt breidde een vervolg aan zijn sterke reeks. Vorige week werd hij nog achtste in Gold Coast en vannacht deed hij nog beter in China. De triatleet kwam als eerste uit het water, waarna hij gezelschap kreeg in het fietsen en het lopen. Na een spannend spurtje stelde Van Riel zijn eerste WB-podiumplaats veilig.

  Uitslag WB-manche Chengdu:

  • vrouwen:

  1. Summer Cook (VS) - in 2u00'05"

  2. Claire Michel - op 37"

  3. Lisa Perterer (Oos) op 56"

  • mannen:

  1. Rodrigo Gonzalez (Mex) - in 1u49'03"

  2. Rostyslav Pevtsov (Aze) - op 26"

  3. Marten van Riel - op 30"

  Simon De Cuyper moest de strijd staken.

  Van Riel en Michel bewaren goede herinneringen aan China: