• home
 • video
 • pas verschenen

  Schermer Van Holsbeke ziet olympische droom in vervulling gaan

  Van Holsbeke mag voor het eerst naar de Olympische Spelen.

  Onze landgenoot Seppe Van Holsbeke heeft zijn ticket voor Rio de Janeiro te pakken. De 28-jarige sabelschermer bereikte in het kwalificatietoernooi de halve finales, goed voor een plek op de Olympische Spelen.

  Het kwalificatietoernooi in Praag was de laatste kans voor Seppe Van Holsbeke om een plekje te bemachtigen op de Olympische Spelen in Rio.

  Voor de top vier lag er een ticket klaar. Van Holsbeke - tweede reekshoofd in Praag - kreeg in de kwartfinales de Turk Yildirim klein met 15-7.

  Het ticket voor Rio de Janeiro is dus een feit. Van Holsbeke gaf eerder deze week aan dat hij na de Olympische Spelen sowieso zou stoppen met schermen. De Spelen van Londen miste hij maar nipt. De vier halvefinalisten in Praag beslisten niet meer door te vechten.