Ga naar de inhoud

meest recent

Emma Meesseman mag zich opmaken voor Euroleague-finale

 za 16 april 2016 14:37
Meesseman (archief) kwam één rebound te kort voor een double-double.
Het Jekaterinenburg van Emma Meesseman heeft titelverdediger USK Praag uit de Euroleague-finale gehouden in Istanboel. Meesseman maakte indruk met 13 punten en 9 rebounds.

Vorig seizoen moest Jekaterinenburg in de Euroleague-finale nog het hoofd buigen voor Praag, maar dit jaar toonde de Russische ploeg een ander gelaat in de halve finale van de Final Four.

Jekaterinenburg legde de basis voor de winst op het einde van de eerste helft. Met een 12-2-tussenspurt bouwden Meesseman en co. een 33-22-kloof uit aan de rust. Nadien kwam de zege niet meer in gevaar: 78-72.

De finale, die morgenmiddag gespeeld wordt in Istanboel, wordt een Russisch onderonsje. In de andere halve finale was Oldenburg te sterk voor thuisploeg Fenerbahce.

Emma Meesseman kan morgen de derde Belgische worden die de Euroleague op haar palmares mag schrijven, na Ann Wouters (vier keer) en Anke De Mondt.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.