• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Sagan haalt zijn mountainbike vanonder het stof

  Sagan zal zijn trukendoos ook op de mountainbike bovenhalen.

  Na zijn succesvolle voorjaar heeft Peter Sagan eigenlijk even rust verdiend. Maar de wereldkampioen kan het fietsen niet laten en keert terug naar zijn roots: het mountainbiken.

  Peter Sagan zou normaal pas opnieuw te bewonderen zijn in de Ronde van Californië (van 15 tot 22 mei), maar kan toch niet zo lang wachten om weer op de fiets te kruipen. Hij neemt deel aan twee mountainbikewedstrijden, één in Oostenrijk en één in Tsjechië.

  Sagan is geen onbekende in het mountainbikewereldje. Hij kroonde zich tot wereldkampioen in 2008 bij de junioren en ook in het veldrijden was hij succesvol. "Het wordt fijn om even terug te keren naar mijn roots", zei Sagan. "Ik kijk er echt naar uit om te ontdekken wat ik nog waard ben in die koersen."

  "Ik ben blij met mijn voorjaar en mijn zeges in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. De druk is van de ketel, nu maak ik een uitstapje off-road. Ik hoop dat ik vooraan mee kan strijden zoals ik dat ook op de weg doe."

  Sagan zal er trouwens niet aantreden in zijn trui van wereldkampioen, maar wel gewoon in de kleuren van Tinkoff.