• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Een scenario zoals in de kasseikoersen zou me goed uitkomen"

  Naast Philippe Gilbert is Tim Wellens de tweede Belgische troefkaart in de klimklassiekers. "Wanneer ik tevreden zal zijn? Ik zal vooraf niet meer praten over resultaten", zegt de kopman van Lotto-Soudal voor de Amstel Gold Race.

  Tim Wellens rijdt sinds enkele weken met een kortgeschoren kopje door het peloton. "Dat is iets makkelijker. Het is nog iets aerodynamischer, waar iedereen mee lacht. Ik wou eens veranderen", grapt de 24-jarige renner van Lotto-Soudal bij Sporza.

  Wellens heeft al een puik voorjaar achter de rug. "Maar het is niet omdat ik een rit in Parijs-Nice gewonnen heb, dat ik nu rustig moet zijn. Deze klassiekers zijn een van mijn doelen."

  "Wanneer ik dan tevreden zal zijn? Het is moeilijk om nu over het podium, de top 5 of de top 10 te spreken. Ik wil het vooraf niet meer hebben over resultaten. Misschien kan ik zelfs tevreden zijn zonder goeie notering, ook al zou dat straf zijn."

  Welke wedstrijd van het drieluik Amstel Gold Race/Waalse Pijl/Luik-Bastenaken-Luik ligt Wellens het best? "Toch vooral die twee koersen in België. Maar de Amstel is geen opstapje. We krijgen niet veel kansen en die moeten we grijpen. Vanaf nu telt iedere koers."

  Tijdens de kasseiklassiekers werd de finale vaak zeer vroeg opengebroken, denk maar aan Parijs-Roubaix van vorige zondag. "Zo'n scenario zou me heel goed liggen. Ik wil graag een harde koers. Ook de GP van Montréal was vorig jaar een harde koers en daar heb ik gewonnen."

  Vanendert: "Ik moet wachten, wachten en nog eens wachten"

  • Tiesj Benoot: "Van alle voorjaarskoersen ligt de omloop van de Amstel mij misschien wel het best. In Vlaanderen ken ik iedere helling, maar deze koers is toch een soort doolhof. De zin om er nog iets van te maken is groot. Ik voel me niet vermoeid. Maar we zullen zondag zien of ik de goeie conditie nog te pakken heb."
  • Jelle Vanendert: "Het vertrouwen is er, de Cauberg ligt me en ik ken het parcours goed. Ik maak zeker kans op een goed resultaat. Mijn tactiek? Wachten, wachten en nog eens wachten. Meer kan ik niet doen. Dat de ploeg sterk is in de breedte, is wel een groot voordeel. We kunnen het op verschillende manieren aanpakken. De vorige jaren zat ik gevangen in één soort tactiek. Nu behoren we tot de sterkere blokken in de finale."