• home
 • video
 • pas verschenen

  Schweinsteiger komt dit seizoen niet meer in actie en vreest voor EK

  Schweinsteiger blesseerde zich op training met de nationale ploeg.

  Bastian Schweinsteiger zal dit seizoen geen wedstrijden meer spelen bij Manchester United. Hij blijft sukkelen met een knieblessure. De Duitser vreest ook voor zijn deelname aan het EK.

  Schweinsteiger heeft dit seizoen nog niet veel kunnen schitteren bij United. Hij sukkelde van de ene blessure in de andere en speelde in de terugronde nog maar twee keer. Eind maart blesseerde hij zich op training met de nationale ploeg. Hij scheurde de binnenste kruisband van zijn rechterknie deels af.

  Schweinsteiger is nog altijd niet hersteld en Louis van Gaal liet vandaag weten dat de Duitser niet meer in actie zal komen tot het einde van het seizoen.

  Of hij fit raakt voor het EK is nog niet duidelijk, maar de kans wordt alsmaar kleiner. Bondscoach Joachim Löw maakt op 17 mei een voorlopige selectie bekend. Op 30 mei moeten de bondscoaches hun definitieve selectie met 23 namen doorgeven.